§1 Foreningens navn og hjemsted
F
oreningens navn er Herning Bueskyttelaug. Dens hjemsted er Herning kommune.
§2 Foreningens formål
Laugets formål er at dyrke bueskydning samt at virke for at fremme denne idræt.Lauget virksomhed har desuden, med udgangspunkt i bueskydning, og det for-pligtende fællesskab til formål at styrke folkeoplysningen og dermed medlem-mernes evne og lyst til at tage ansvaret for eget liv og til at deltage aktivt og en-gageret i samfundslivet.
§3 Medlemskab af organisationer
Lauget er medlem af Bueskydning Danmark og er undergivet dettes love og bestemmelser.
§4 Optagelse af medlemmer
Som aktivt eller passivt medlem i senior-afdelingen kan bestyrelsen optage en-hver, der er fyldt 18 år.Som aktivt eller passivt medlem i ung-domsafdelingen kan bestyrelsen optage enhver i alderen fra 8 til 18 år.Optagelse af umyndige som medlemmer af lauget kræver tillige samtykke fra for-ældre/værge.Æresmedlemmer kan på bestyrelsens forslag vælges af generalforsamlingen, hvis beslutning herom kræver samme majoritet, som er foreskrevet til ændring af laugets vedtægter, jf. §15.Spørgsmål om valg af æresmedlemmer kan ikke gøres til genstand for diskussion på generalforsamlingen.Æresmedlemmer er fritaget for kontin-gentbetaling til Herning Bueskyttelaug.
§5 Kontingent og hæftelse
Foreningens kontingent fastsættes for et år ad gangen på den ordinære general-forsamling.Kontingentet opkræves halvårsvis forud, hhv. 1. april og 1. oktober, for aktive med-lemmer.For passive medlemmer opkræves kon-tingentet helårsvis forud 1. oktober.Medlemmerne hæfter ikke for foreningens forpligtelser. Bestyrelsens medlemmer (formand, kas-serer, sekretær og alm. bestyrelsesmed-lem) er kontingentfri hvad angår kontin-gent til Herning Bueskyttelaug men skal betale Bueskydning Danmark kontingent.Reduceret kontingent under uddannelse: Medlemmer, som er under uddannelse, betaler et reduceret kontingent, som sva-rer til kontingent for: "Ungdom til og med 17 år". Forudsætningen for at kunne betale et reduceret kontingent under uddannelse er: - at uddannelsen er godkendt af Uddan-nelses- og Forskningsministeriet og har en varighed på mere end 3 måneder - at der ikke oppebæres løn i forbindelse med uddannelsen Et medlem, som ønsker reduceret kontin-gent under uddannelse, skal sende en skriftligt ansøgning til Herning Bueskyttel-augs bestyrelse. Herning Bueskyttelaugs bestyrelse beslutter herefter, om med-lemmet kan tildeles reduceret kontingent.
§6 Udmeldelse - eksklusion
Til gyldig udmeldelse kræves, at den sker skriftligt eller via e-mail til foreningens kasserer inden 1. april eller 1. oktober.Hvis et medlem, 1 måned efter forfalds-dato, endnu ikke har indbetalt kontingent, kan bestyrelsen med otte dages skriftligt varsel slette medlemskabet. Bestyrelsen fastsætter forretningsorden for opkrævning af kontingent.Bestyrelsen kan ekskludere et medlem, når særlige forhold giver anledning dertil. Bestyrelsens beslutning herom kræver dog, at mindst 3/5 af bestyrelsens med-lemmer har stemt for eksklusionen. Ved-kommende medlem skal, inden bestyrel-sen træffer sin afgørelse, have haft lejlig-hed til at fremføre sit forsvar, og han kan fordre spørgsmålet om eksklusion afgjort på den førstkommende ordinære general-forsamling.Endelig kan et medlem ekskluderes, når det efter forslag af mindst 1/3 af laugets fremmødte medlemmer vedtages på en generalforsamling.I alle tilfælde hvor en eksklusion skal be-handles på en generalforsamling, har vedkommende medlem krav på at få meddelelse herom senest 3 døgn før ge-neralforsamlingens afholdelse, ligesom han har adgang til denne med ret til at forsvare sig. Spørgsmålet om eksklusion skal optages som særskilt punkt på dagsordenen.Generalforsamlingens beslutning om eksklusion kræver majoritet, som er fore-skrevet til ændring af foreningens love, jf. §15.Eksklusion eller udmeldelse af foreningen medfører ikke krav på andel i foreningens formue.Et medlem, der er ekskluderet i henhold til en generalforsamlingsbeslutning, kan kun optages som medlem ved en ny ge-neralforsamlingsbeslutning, der kræver samme majoritet som foreskrevet til be-slutningen om eksklusion.
§7 Ordinær generalforsamling
Generalforsamlingen har med de ind-skrænkninger, som disse vedtægter fore-skriver, den højeste myndighed i alle for-eningens anliggender.Den ordinære generalforsamling, der af-holdes hvert år i februar måned, indkal-des med mindst 3 ugers varsel ved ud-sendelse af e-mail til medlemmerne. Dagsorden og indkomne forslag bekendt-gøres senest 8 dage før generalforsam-lingens afholdelse på tilsvarende måde.Forslag, der ønskes forelagt generalfor-samlingen til vedtagelse, skal være besty-relsen i hænde senest 14 dage før gene-ralforsamlingens afholdelse.Stemmeret har alle aktive medlemmer over 18 år, der er registreret som med-lemmer og som har indbetalt kontingent for den kontingentperiode hvori general-forsamlingen afholdes.Stemmeret kan kun udøves ved person-ligt fremmøde.Æresmedlemmer kan uden stemmeret overvære generalforsamlingen.
§8 Dagsorden
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal omfatte følgende punkter:
1.
Valg af dirigent
2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år
3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år til godkendelse
4. Fastsættelse af kontingent
5. Behandling af evt. indkomne forslag
6. Valg af formand og bestyrelsesmedlem (lige år)
7. Valg af kasserer og sekretær (ulige år)
8. Valg af 1 suppleant
9. Valg af 1 revisorer og 1 revisorsuppleant
10. Eventuelt valg af udvalg
11. Eventuelt
§9 Ekstraordinær generalforsamling
Ekstraordinær generalforsamling kan til enhver tid indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når mindst 1/3 stemmebe-rettigede medlemmer skriftligt indgiverbegæring herom til bestyrelsen. I sidst-nævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes 1 måned efter, at begæringen er fremsat over for bestyrelsen med oplys-ning om det emne, der ønskes behandlet.Om indkaldelsesmåde og udsendelse af dagsorden gælder bestemmelserne i §7 stk. 2.
§10 Generalforsamling m.v.
Generalforsamlingen vælger sin dirigent, til at lede forhandlingerne. De af dirigen-ten trufne afgørelser skal på forlangende af 3 stemmeberettigede medlemmer sæt-tes under afstemning.Generalforsamlingens beslutninger træf-fes ved simpel stemmeflertal, dog er der skærpede krav til ændringer truffet i hen-hold til punkterne: §6, stk. 7 og 8, §15 og §16, stk. 2. Dirigenten bestemmer af-stemningsmåden. Dog skal på begæring af 2 stemmeberettigede medlemmer af-stemning og valg foregå skriftligt, ligesom alle afstemninger om eksklusion skal fo-regå skriftligt.Der udfærdiges referat vedrørende gene-ralforsamlingens beslutninger.Referatet underskrives af dirigenten og udsendes til laugets medlemmer via e-mail senest 8 dage efter generalforsam-lingen.Har en generalforsamling truffet afgørelse i en sag, kan denne ikke på ny forebrin-ges på samme generalforsamling.
§11 Bestyrelse - valg
Foreningens daglige ledelse består af en bestyrelse, der repræsenterer foreningen i alle forhold. Dens på lovlig måde ved-tagne beslutninger og i henhold dertil fo-retagne handlinger forpligter foreningen.Bestyrelsen består af en formand, en kasserer, en sekretær og et bestyrelses-medlem som vælges for 2 år ad gangen af den ordinære generalforsamling såle-des at formand og bestyrelsesmedlem er på valg i lige år og kasserer og sekretær i ulige år.I bestyrelsen indgår også en ungdoms repræsentant som vælges på et selv-stændigt møde inden generalforsamlin-gen hvor alle ungdomsmedlemmerne un-der 18 år har stemmeret.Ungdoms repræsentanten skal være fyldt 15 år for at kunne indgå i bestyrelsen. Ungdoms repræsentanten vælges for en periode af 1 år ad gangen.Ungdoms repræsentanten deltager i be-styrelsens arbejde som et fuldgyldigt be-styrelsesmedlem.Listevalg kan ikke finde sted.Formanden, kasserer, sekretær og besty-relsesmedlem vælges ved særskilt af-stemning.Genvalg kan finde sted.Kun stemmeberettigede medlemmer er valgbare til bestyrelsen.
§12 Bestyrelsens forhold
Bestyrelsen fastsætter selv sin forret-ningsorden.Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst 3/5 af dens medlemmer, her-iblandt formanden, er til stede.Der udfærdiges referat af bestyrelsens beslutninger. Referater fra bestyrelses-møder skal opbevares således at de til hver en tid er tilgængelige for nuværende eller kommende bestyrelser og tilgænge-lige, på forespørgsel, fra laugets med-lemmer.Formand og kasserer er i forbindelse med den daglige drift bemyndiget til at tegne foreningen i økonomiske anliggender samt til at disponere over foreningens midler via elektroniske selvbetjeningsløs-ninger, herunder netbank, mobilbank og betalingskort.Ved økonomiske dispositioner over kr. 5.000,- kræves underskrift af formand og kasserer i forening.Køb, salg eller pantsætning af fast ejen-dom skal godkendes af generalforsamlin-gen. Foreningens formue anbringes i an-erkendte pengeinstitutter.
§13 Regnskab
Foreningens regnskabsår er fra den 1/1 - 31/12.Bestyrelsen skal inden den 1. februar af-give driftsregnskab for det foregående år og status pr. 31. december til revisoren.Driftsregnskab og status forelægges for-synet med påtegning af revisoren den ordinære generalforsamling til godken-delse.Driftsregnskab og status bekendtgøres for foreningens medlemmer senest 8 da-ge før generalforsamlingens afholdelse.
§14 Revision
På den ordinære generalforsamling væl-ges for et år ad gangen en revisor og en revisorsuppleant.Revisoren skal hvert år i oktober måned gennemgå det samlede regnskab og på-se, at beholdningerne er til stede.Revisonsformen er regnskabsmæssig revision og driftsregnskab og status for-synes med en påtegning.Revisoren har til enhver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger
§15 Vedtægtsændringer
Forandringer i disse vedtægter kan ske på enhver generalforsamling, når mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget.
§16 Foreningens ophævelse
Bestemmelse om foreningens opløsning kan kun tages på en i dette øjemed sær-lig indkaldt ekstraordinær generalforsam-ling.Til dennes beslutningsdygtighed kræves, at mindst 1/2 af foreningens stemmebe-rettigede medlemmer er til stede, og til forslagets vedtagelse kræves, at mindst 3/4 af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås sådant flertal på en generalfor-samling, der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes en ny generalforsamling, hvor beslutning kan træffes med ovennævnte stemmeflerhed, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer, der er til stede.På generalforsamlingen skal samtidig træffes bestemmelse om, hvorledes man skal forholde sig med foreningens for-mue, herunder fast ejendom og løsøre, dog således at simpelt stemmeflertal her er tilstrækkeligt.I tilfælde af foreningens opløsning skal den formue, der er i behold, anvendes til idrætslige eller andre folkeoplysende for-mål i Herning Kommune.
Vedtaget på generalforsamlingen, 28. februar 2024
Formand
Emma Møller von Holstein
Kasserer Anders Kaltoft
Sekretær
Sebastian Thorndahl Adsersen
Bestyrelsesmedlem Martin Lundsgård
created with
Joomla Page Builder .